Beoordeeld met een 4,7

4.5/5
Een professioneel uitgevoerde aanleg zorgt
voor een tuin die prachtig is én blijft.
20151202_125736_resized
20151202_125736_resized

Grondwerk tuin

Bij het aanleggen van uw nieuwe tuin of het renoveren van de huidige tuin vormt grondwerk de basis. Door goed grondwerk heeft uw bestrating een basis en uw planten een goede doorwortelbare grond. Kleinere werkzaamheden kunt u vaak zelf nog uitvoeren maar voor grotere graafwerkzaamheden is het verstandig om een professional in te schakelen. Daarvoor bent u bij Hoveniersbedrijf Jeroen Hermans op het juiste adres!

Foto's tuinaanleg

Grondwerk tuin: uw tuin afgraven, egaliseren en ophogen

Het omspitten van de tuin of het graven van kleine sleuven kan vaak eenvoudig zelf uitgevoerd worden. Maar bij het grotere werk zijn graafmachines of andere materialen nodig, denk aan een minigraver of een minishovel. Dit komt vaak kijken bij bijvoorbeeld het aanleggen van een gazon en bij tuinbestrating. Onze vakmannen helpen u hier graag bij! Wij zijn in het bezit van de benodigde kennis en kwaliteiten om uw tuin te voorzien van een goede fundering.

De diverse mogelijkheden op het gebied van grondwerk voor uw tuin hebben we voor u op een rijtje gezet: 

Tuin afgraven en afvoeren

Wanneer u een tuin aan wilt leggen voor uw nieuwbouwwoning of uw huidige tuin wilt renoveren moet de tuin eerst leeggehaald en afgegraven worden. We graven de oude grond, onkruid, wortels en dergelijke uit en en voeren deze af. Vervolgens vervangen we dit met nieuwe vruchtbare grond. Zo wordt het fundament van uw nieuwe tuin gelegd.

Ook voor individuele werkzaamheden als het aanleggen van een vijver, het planten van bomen of het leggen/zaaien van nieuw gazon kan het afgraven van de grond nodig zijn.

Tuin egaliseren

Bij het egaliseren van de tuin maken we uw volledige tuin weer vlak en egaal. Dit wordt voornamelijk gedaan om verzakkingen te voorkomen. Bij het aanleggen van een gazon, terras, oprit of looppad is dit van cruciaal belang. Ook bij de aanleg van nieuw gazon zorgt het egaliseren van uw tuin voor het mooiste resultaat. Dit is vaak benodigd bij wanneer u tuintegels wilt laten leggen.

Tuin ophogen

Het kan voorkomen dat uw tuin na enkele jaren een paar centimeter verzakt, vaak komt dit door de doorstroom van grondwater onder de tuin. Het ophogen van de tuin kan gedaan worden om uw verzakte bestrating, gazon of andere delen van de tuin weer op te hogen, maar ook voor de aanleg van bijvoorbeeld een verhoogd terras.

Grondwerk door Hoveniersbedrijf Jeroen Hermans

Benieuwd wat hoveniersbedrijf Jeroen Hermans uw tuin te bieden heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals staan u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken! Contact opnemen kan telefonisch via +31 (0)6 2156 1735 of door middel van het contactformulier

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen betekenen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.