Beoordeeld met een 4,7

4.5/5
Een professioneel uitgevoerde aanleg zorgt
voor een tuin die prachtig is én blijft.
20151202_125736_resized
20151202_125736_resized

Tuin winterklaar maken

Hoe kunt u uw tuin winterklaar maken? In de lente beginnen de bloemen en planten in uw tuin weer volop te bloeien! Om in het voorjaar te kunnen genieten van een kleurrijke tuin is het belangrijk om in de winterperiode de juiste voorbereidingen te treffen. Het winterklaar maken van uw tuin hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, echter is het wel belangrijk dat dit gebeurt. Onze groenprofessionals staan het hele jaar door voor u klaar om u optimaal te kunnen laten genieten van uw tuin!

Wanneer uw tuin winterklaar maken?

De beste maand om uw tuin winterklaar te maken is rond oktober. De grond is in deze periode nog relatief zacht waardoor hij eenvoudiger te bewerken is. Goede voorbereidingen in oktober zorgen voor gemakkelijker tuinieren in het voorjaar. Hierdoor is het winterklaar maken van uw tuin zeker de moeite waard!

Onze groenprofessionals zijn actief in regio Roermond, Weert, Echt, Maasbracht, Heythuysen als ook daarbuiten. Benieuwd wat hoveniersbedrijf Jeroen Hermans voor uw tuin kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook om uw tuin zomerklaar te maken bent u aan het juiste adres!

Tuin winterklaar maken: onze werkzaamheden

1. Het onderhouden van de graszoden in uw tuin;

2. Het scheuren en herplanten van grote planten;
Uw grote planten kunnen wij scheuren en herplanten op een gewenste locatie, zo geniet u niet één maar twee keer van uw favoriete planten.

3. Het beschermen van uw planten tegen vorst;
Diverse planten hebben extra bescherming nodig in de winterperiode. Wij voorzien uw planten van de juiste middelen zodat deze in de lente weer volop in de bloei staan.

4. Het verwijderen en controleren van afgevallen bladeren;
In de herfst vallen de blaadjes van de bomen, vaak is dit geen enkel probleem en kunnen de bladeren gewoon blijven liggen. Toch is het belangrijk om deze bladeren te controleren, het kan zo zijn dat deze schimmels of ziektes bevatten.

5. Het controleren en in orde maken van vogelhuisjes;
Indien u vogelhuisjes heeft hangen kunnen wij deze voor u controleren en kwalitatief in orde maken zodat vogeltjes bij u kunnen overwinteren.

6. Het snoeien van planten/bomen;
Hoe vaak en wanneer een plant/boom gesnoeid moet worden verschilt per plant. Vaak gebeurt dit in het voorjaar en is 1x per jaar voldoende. Maar er zijn uitzonderingen! Een buxus bijvoorbeeld wordt twee keer per jaar gesnoeid, zo ook in oktober.

7. Het planten van bloembollen.
Er zijn een aantal bloembollen die gepland mogen worden in het najaar, denk aan een tulp, narcis en hyacint. Wij planten deze graag voor u zodat u in het voorjaar kunt genieten van uw bloeiende bloemen.

Naast bovenstaande werkzaamheden kunt u bij Hoveniersbedrijf Jeroen Hermans terecht voor terrasreiniging. Wel zo veilig om een gladde ondergrond te voorkomen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Uw tuin winterklaar door Hoveniersbedrijf Jeroen Hermans

Uw tuin eens goed onderhanden laten nemen? Onze groenprofessionals staan voor u klaar! Of het nu gaat om het snoeien van uw heg of onderhouden van uw graszoden, bij hoveniersbedrijf Jeroen Hermans bent u aan het juiste adres.

Neem eenvoudig contact met ons op zodat wij ook uw tuin winterklaar kunnen maken!

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen betekenen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.